Nederlands Engels Duits Frans Spaans

Mijn La Caza

Login bij mijn La Caza
Professionele verhuur service voor u en uw gasten.
Zoekt u een klussenbedrijf? Zoekt u kwaliteit? Dan zoekt u ons!
Al het werk tot in de puntjes georganiseerd. Service verlening, daar gaan we voor.
Uw woning professioneel kopen of verkopen? La Caza is uw makelaar!
Volg La Caza Summertime op
Facebook Twitter Google+
Foto over  Stranden vlakbij Villa Bouganvilla

Stranden vlakbij Villa Bouganvilla

Grote variëteit aan stranden

De variëteit aan stranden in de Costa Blanca is ontzettend groot. Voor iedereen is er wel wat wils. Als u rustig langs de zee wilt wandelen en af en toe wilt uitrusten op een terrasje of een verlaten strandje is dat mogelijk, maar als u op een breed zandstrand met veel mensen wilt zonnen, kan dat ook. En alles daar tussenin. Hierna zal ik enkele van onze favoriete stranden schetsen. 

La Olla in Altea

We houden erg van de rustige, Bohemian sfeer die er heerst bij het strand van La Olla. Het is een ideale plek om niet alleen rustig te zitten op een van de paar leuke, goed verspreide terrasjes, maar vooral ook om een mooie tocht langs het water te maken en onverwachte plekjes te ontdekken. Vanuit onze villa Bouganvilla in Altea Hills is het maar een paar minuten rijden met de auto om er te komen. Meestal vinden we een plekje pal aan het strand om onze auto te parkeren. Mocht dat niet lukken, dan parkeren we op het grote parkeerterrein dat er speciaal voor het strand is. We vinden het fijn om langs het strand te wandelen en dan helemaal langs de kust door te lopen. We hebben zo al diverse strandjes ontdekt waar werkelijk niemand zit. Tijdens de meest recente Kerstvakantie hebben we bijvoorbeeld samen met onze familie heerlijk alleen gezeten op een klein zandstrandje waar verder niemand kwam. Over het algemeen bestaat het strand van La Olla overigens vooral uit witte kiezelstenen die glanzen in de zon. Op het stand van La Olla is een van meest pure restaurantjes dat we kennen: el Cranc. Terwijl je tenen bijna het zeewater kunnen voelen, kun je hier tijdens het seizoen de vis eten die die dag is gevangen. Of een ander gerecht dat puur en zonder poespas is bereid. 

Joggers opgelet! 

Als u een plek zoekt om te joggen langs het strand van Albir te midden van andere joggers van werkelijk alle leeftijden, dan is de promenade langs het strand van Albir 'the place to be'. Ook als u niet wilt joggen, maar gewoon rustig wat wilt flaneren, is de mooie promenade met palmbomen langs het kiezelstrand geschikt. Het is daar een komen en gaan van allerlei mensen die daar rondlopen en tussendoor wat gaan drinken bij een van de vele barretjes of restaurantjes. Het strand van Albir ligt in het verlengde van het strand van Altea en is een stuk drukker dan La Olla, maar nog steeds rustiger dan bijvoorbeeld de stranden van Benidorm of Calpe. 


Een restaurant dat we zeker kunnen aanbevelen is Zero Zero. 

Het is prachtig ingericht, heeft vriendelijk personeel en is naast restaurant ook een loungebar waarbij er regelmatig live muziek is. De geflambeerde fajitas met beef of kip zijn zo lekker dat we ze niet kunnen weerstaan en regelmatig terugkomen. U kunt bij Zero Zero achter het restaurant parkeren. Wel is het dan handig om vooraf te reserveren. 


De zandstranden van Calpe

Als u houdt van brede zandstranden, dan bevelen wij de stranden van Calpe zeker aan! De stranden zijn slechts 15 minuten rijden vanaf onze villa Bouganvilla in Altea Hills. Hoewel wij persoonlijk niet houden van de drukte en de hoogbouw van Calpe en Benidorm en de voorkeur geven aan Altea, zijn de brede zandstranden in Calpe zeker de moeite waard. U heeft daar doorgaans prachtig uitzicht op de Penon de Ifach, een massieve kalkstenen rots die uit de zee omhoog komt en waar zich ook een natuurpark bevindt. 

Bij de haven van Calpe aan de voet van de Penon zijn diverse restaurantjes waar u onder andere verse vis kunt eten. Op zondagmiddagen is het er een drukte van jewelste. Veel Spaanse families gaan er dan paëlla en tapas eten en het gezellige geroezemoes komt u dan al vanaf de verte tegemoet. 

El Portet in Moraira 

Via een lange kronkelweg langs de kust met af en toe adembenemende uitzichten en diverse kleine strandjes die het ontdekken waard zijn, kunt u naar het alleruiterste puntje van Moraira rijden. Daar treft u het smalle zandstrand van El Portet aan. Als het vloed is, is het strand bijna helemaal overstroomd. Naast het strand liggen diverse terrasjes waar u prachtig uitzicht heeft over de baai en de eilandjes erin. Vaak liggen er jachten en wordt er volop gesnorkeld in het heldere water. Als u houdt van traditionele paëlla, dan kunnen we zeker het restaurantje op de hoek van het strandje aanbevelen dat gerund wordt door een Spaanse familie. Ze serveren in de grote traditionele zwarte pannen heerlijke paëlla.


Vraag maar raak
  Anti-spam vraag: 2+8 =
Wij bieden professionele dienstverlening
Over La Caza

La Caza levert service ter plaatse in opdracht van huiseigenaren aan u als gast in deze luxe, ruime, comfortabele vakantiehuizen aan de Spaanse Costa Blanca. Wij staan voor kwaliteit en service, daarom behoren deze huizen stuk voor stuk tot de betere categorie vakantie accommodaties aan de Costa Blanca.
Transparantie en integriteit kenmerken de service van La Caza. Oftewel, met La Caza kiest u voor royaal vakantiecomfort, geregeld door een betrouwbare service organisatie.
Lees meer over La Caza